- 150 g rotselleri
- 1/2 dl havregrädde
- 1 dl vegansk majonäs
- 1 msk senap
- 1-2 tsk citronjuice
- 2 äpplen
- 2 dl valnötskärnor
- salt och peppar
- små salladsblad tex conchitasallad
- kärnfria druvor
- granatäpplekärnor
Skala, tärna rotsellerin smått och koka ca 5 minuter i lättsalat vatten. Häll av och låt svalna i durkslag så att allt extra vatten rinner av.
Blanda havrefraiche, majonäs, senap och citronjuice i en skål.
Tärna äpplena smått och häll tillsammans med rotsellerin i skålen.
Hacka valnötterna lätt, häll i och blanda.
Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
Skölj salladsblad samt druvor och låt rinna av.
Halvera druvorna.
Ta ur kärnorna ur granatäpplet (tips: dela i kvartar och peta ur kärnorna under vatten i en stor skål).
Lägg salladsblad på stort fat. Placera en stor klick Waldorfsallad i varje blads skålning och toppa med halverade druvor och granatäpplekärnor.