Ingredienser:
- 3 st tofublock ”Sjögräs och dill” Yipin
- 500 g tärnad kokt rotselleri
- 700 g potatismos / drygt 1 liter
- 25 g + 25 g Vegan block Naturli eller annat matfett
- 3 msk vetemjöl
- 1/2 – 1 msk buljongpulver
- 3 dl havremjölk
- 1 dl havregrädde
- 1 krm mald muskotnöt
- Salt efter smak
- 1 burk tångrom
- 1 paket hackad fryst dill eller motsvarande färsk hackad
- Dekoration:
- 1 burk tångrom
- dillvippor
Gör så här:
- Dela tofublocken på mitten så de blir så stora och platta som möjligt och lägg så de täcker botten i en ugnssäker form.
- Täck med de kokta rotselleritärningarna.
- Gör en bred kant runt formen av potatismos och platta till.
- Dra med en gaffel längs formen för att randa moset.
- Dela 25 g vegan block i små bitar och lägg på potatismoskanten.
- Smält 25 g Vegan block i en kastrull.
- Häll i 3 msk vetemjöl och fräs ihop (ska inte få färg).
- Tillsätt buljongpulvret.
- Späd lite i taget med havremjölk och rör kraftigt till stuvningen är lagom tjock.
- Häll i hvregrädde och smaksätt med muskotnöt, tångrom och dill. Rör.
- Häll stuvningen ovanpå rotselleritärningarna innanför potatismoskanten.
- Gratinera i ugn 180°C i ca 20 minuter (tills färgen ser bra ut).
- Ta ut och garnera med tångrom och dillvippor.