Gott matigt tillbehör. Går lika bra med grönkål. Se bilder nedanför.
- 1 paket svartkål 200 g
- 1/2 ekologisk citron
- 2 msk fin olivolja
- salt
- Tvätta händerna noggrant!
- Skölj citronen och svartkålen noggrant och låt rinna av.
- Använd zestjärn för att riva skalet av halva citronen, rakt ner i en stor skål.
- Skär av den zestade citronhalvan och pressa saften ur den, över skalstrimlorna.
- Häll i ungefär lika mycket olivolja som det är citronsaft (max 2 msk).
- Salta försiktigt och blanda.
- Skaka vattnet av svartkålen och riv av bladdelarna, från den hårda mittdelen (som slängs). Lägg bladdelarna i skålen när de är lagom stora.
- Krama båda händerna i kålen och massera kålen tills den känns lagom mjuk.
- Smaklig måltid!
- (Kan vara bra att fördela på portionsskålar, så det inte blir orättvis fördelning.)