Huvudrätt » Potatispannkaka

Starta ugnen på varmluft 200°C

Ingredienser
1 kgpotatis
1/2kgrotselleri
1/2 kgpurlolök
1 påseOumpf Smoky bits
25 g eller efter behovVegan block eller annat fett
8 varv med Svartpepparkvarnen
Ingredienser pannkakssmet
1 dlAquafaba (vätska du häller av tex kikärtor el vita bönor)
4 dlHavremjölk
2 dlVetemjöl
1 tskSalt
  1. Skala potatis, rotselleri och riv båda grovt och blanda.
  2. Rensa purjolök och skiva tunt.
  3. Smörj en djup ugnsplåt.
  4. Lägg hälften av potatis- och rotselleriblandningen i den djupa plåten.
  5. Sprid ut all purjolök och Oumpf smoky bits.
  6. Täck med resten av potatis- och rotselleriblandningen.
  7. Peppra
  8. Häll mjöl och salt i en blandskål.
  9. Mät upp Aquafaba och mjölk i mått och häll hälften över mjölblandningen.
  10. Vispa för hand tills det är klumpfritt.
  11. Tillsätt resten av vätskan och häll över blandningen i den djupa plåten.
  12. Sprid ut resten av fettet i små klickar överst.
  13. Grädda i 20-25 minuter till gyllene. Sänk temperaturen på slutet om den får för mycket färg.
  14. Servera gärna med lingon och sallad eller surkål.
Potatispannkaka