Starta ugnen på varmluft 200°C
Ingredienser | |
1 kg | potatis |
1/2kg | rotselleri |
1/2 kg | purlolök |
1 påse | Oumpf Smoky bits |
25 g eller efter behov | Vegan block eller annat fett |
8 varv | med Svartpepparkvarnen |
Ingredienser pannkakssmet | |
1 dl | Aquafaba (vätska du häller av tex kikärtor el vita bönor) |
4 dl | Havremjölk |
2 dl | Vetemjöl |
1 tsk | Salt |
- Skala potatis, rotselleri och riv båda grovt och blanda.
- Rensa purjolök och skiva tunt.
- Smörj en djup ugnsplåt.
- Lägg hälften av potatis- och rotselleriblandningen i den djupa plåten.
- Sprid ut all purjolök och Oumpf smoky bits.
- Täck med resten av potatis- och rotselleriblandningen.
- Peppra
- Häll mjöl och salt i en blandskål.
- Mät upp Aquafaba och mjölk i mått och häll hälften över mjölblandningen.
- Vispa för hand tills det är klumpfritt.
- Tillsätt resten av vätskan och häll över blandningen i den djupa plåten.
- Sprid ut resten av fettet i små klickar överst.
- Grädda i 20-25 minuter till gyllene. Sänk temperaturen på slutet om den får för mycket färg.
- Servera gärna med lingon och sallad eller surkål.