Ingredienser:
- 1-2 paprikor
- 1-2 paket svarta bönor
- 5-7 salladslökar
- 1-2 burkar majs
- 3 burkar vita bönor
- 0,5-1,5 tsk sambal oelek
- 0,5 – 1 dl olivolja
- salt och peppar
- 2 paket tortillabröd, vete, medium (8-pack)
- Rapsolja
- Skölj paprikor, svarta bönor och salladslök.
- Rensa paprika och salladslök och skär i rätt små bitar.
- Häll tillsammans med de avrunna svarta bönorna i en stor bunke.
- Häll i den avrunna majsen och blanda väl.
- Skölj de vita bönorna och låt rinna av väl.
- Häll de vita bönorna i en mixer.
- Tillsätt sambal oelek, halva mängden olivolja samt salt och peppar i mixern.
- Mixa. Tillsätt mer olivolja tills det blir en rätt slät, men inte för lös, massa.
- Töm mixern i bunken och blanda allt för hand.
- Fördela jämnt på 8 av tortillabröden och lägg på de 8 andra. Klappa försiktigt ihop dem.
- Stek gyllengula i stekpanna med rätt mycket rapsolja.
- Vänd bestämt men försiktigt. (kräver lite träning, tvättade händer och bra stekspadar)
- Håll varma i ugnen på 95°C värme, tills alla 8 är stekta.
- Servera med klyftad lime eller citron, grönsallad och småtomater.
- Skär som pizzabitar och ät Beandillan med händerna.