Huvudrätt » Grönkålspasta med brysselkål

4 portioner

Innehåll:

  • 2-3 msk oliv eller rapsolja
  • 6-8 grönkålsblad
  • 1 påse brysselkål
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 2 dl havregrädde
  • 1 msk bjäst
  • 1 bit vegansk ädelost
  • 2 dl valnötter
  • Salt och peppar efter smak
  • 4 portioner pasta

Gör så här:

  1. Skölj och ansa grönkål och brysselkål.
  2. Dela de små brysselkålshuvudena i kvartar och fräs försiktigt i oljan i gryta (eller kastrull) tills de blir lite mjuka.
  3. Ta bort den grova stjälkbiten på grönkålen och grovhacka resten och tillsätt i grytan.
  4. Hacka vitlöken fint och häll i grytan. Låt fräsa ett par minuter. rör ofta.
  5. Smula ner ädelosten och tillsätt bjästen. Rör tills att ädelosten börjar smälta och tillsätt grädden.
  6. Låt sjuda och smaka av med salt och peppar.
  7. Koka pastan, häll av vattnet och häll pastan i grytan.
  8. Hacka valnötterna och häll i grytan precis innan serveringen.

Gott till serveringen:

  • Stor grönsallad
  • Körsbärstomater
  • Vitlöksbröd