4 portioner
Innehåll:
- 2-3 msk oliv eller rapsolja
- 6-8 grönkålsblad
- 1 påse brysselkål
- 2-3 klyftor vitlök
- 2 dl havregrädde
- 1 msk bjäst
- 1 bit vegansk ädelost
- 2 dl valnötter
- Salt och peppar efter smak
- 4 portioner pasta
Gör så här:
- Skölj och ansa grönkål och brysselkål.
- Dela de små brysselkålshuvudena i kvartar och fräs försiktigt i oljan i gryta (eller kastrull) tills de blir lite mjuka.
- Ta bort den grova stjälkbiten på grönkålen och grovhacka resten och tillsätt i grytan.
- Hacka vitlöken fint och häll i grytan. Låt fräsa ett par minuter. rör ofta.
- Smula ner ädelosten och tillsätt bjästen. Rör tills att ädelosten börjar smälta och tillsätt grädden.
- Låt sjuda och smaka av med salt och peppar.
- Koka pastan, häll av vattnet och häll pastan i grytan.
- Hacka valnötterna och häll i grytan precis innan serveringen.
Gott till serveringen:
- Stor grönsallad
- Körsbärstomater
- Vitlöksbröd