- 200 g mörk blockcholklad
- 200 g vegan block matfett (eller tex vegan bredbart)
- 30 g Äggersättare
- 120 ml vatten
- 2 dl socker
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- Värm ugnen 225°C.
- Smörj en för med löstagbar kant och ”bröa” med mannagryn.
- Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål.
- Smält matfettet i en kastrull, tag av från värmen och smält sedan försiktigt chokladen genom att röra ner små bitar i taget i det smälta matfettet.
- Bland ut äggersättningen i vattnet och vispa ihop fint med sockret i en stor bunke.
- Häll i matfettet och chokladen i bunken och vispa fint.
- Vispa försiktigt ner mjölblandningen.
- Häll upp i formen och grädda i 15-20 minuter beroende på storleken på formen (vidare form kortare tid).
- Låt svalna. Dekorera med florsocker.
- Serveras kall med vispad grädde eller vaniljglass.