Efterrätt » Chokladdkaka

  • 200 g mörk blockcholklad
  • 200 g vegan block matfett (eller tex vegan bredbart)
  • 30 g Äggersättare
  • 120 ml vatten
  • 2 dl socker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  1. Värm ugnen 225°C.
  2. Smörj en för med löstagbar kant och ”bröa” med mannagryn.
  3. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål.
  4. Smält matfettet i en kastrull, tag av från värmen och smält sedan försiktigt chokladen genom att röra ner små bitar i taget i det smälta matfettet.
  5. Bland ut äggersättningen i vattnet och vispa ihop fint med sockret i en stor bunke.
  6. Häll i matfettet och chokladen i bunken och vispa fint.
  7. Vispa försiktigt ner mjölblandningen.
  8. Häll upp i formen och grädda i 15-20 minuter beroende på storleken på formen (vidare form kortare tid).
  9. Låt svalna. Dekorera med florsocker.
  10. Serveras kall med vispad grädde eller vaniljglass.