Gott som förrätt på bröd (gärna Levain) eller tillbehör till varmrätten.
- 2 paket Körsbärstomater
- Olivolja
- 2 vitlöksklyftor
- Brödsmulor eller grovt rivet/tärnat torrt ljust bröd
- Örtkryddor,sköljda och finklippta (t ex timjan och basilika)
- italiensk salladskrydda, timjan och rosmarin eller annat du gillar
- salt
- Starta ugnen på 140°C
- Häll ett tunt lager olivolja i formen att det täcker botten.
- Skölj, halvera eller kvarta körsbärstomaterna och lägg i formen.
- Skala vitlöken, halvera längs med och ta bort grodden. Hacka fint och sprid över tomaterna.
- Täck glest med brödsmulor/rivet bröd.
- Krydda
- Salta försiktigt (lättare sätta till mer senare än ta bort)
- Ringla olivolja i tunn stråle överst.
- Sätt in i ugnen och baka i ca 30 minuter