Förrätt » Ugnsbakade körsbärstomater

Gott som förrätt på bröd (gärna Levain) eller tillbehör till varmrätten.

  • 2 paket Körsbärstomater
  • Olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • Brödsmulor eller grovt rivet/tärnat torrt ljust bröd
  • Örtkryddor,sköljda och finklippta (t ex timjan och basilika)
  • italiensk salladskrydda, timjan och rosmarin eller annat du gillar
  • salt
  1. Starta ugnen på 140°C
  2. Häll ett tunt lager olivolja i formen att det täcker botten.
  3. Skölj, halvera eller kvarta körsbärstomaterna och lägg i formen.
  4. Skala vitlöken, halvera längs med och ta bort grodden. Hacka fint och sprid över tomaterna.
  5. Täck glest med brödsmulor/rivet bröd.
  6. Krydda
  7. Salta försiktigt (lättare sätta till mer senare än ta bort)
  8. Ringla olivolja i tunn stråle överst.
  9. Sätt in i ugnen och baka i ca 30 minuter