Förrätt » Waldorfsalladsbåtar

  • 150 g rotselleri
  • 1/2 dl havregrädde
  • 1 dl vegansk majonäs
  • 1 msk senap
  • 1-2 tsk citronjuice
  • 2 äpplen
  • 2 dl valnötskärnor
  • salt och peppar
  • små salladsblad tex conchitasallad
  • kärnfria druvor
  • granatäpplekärnor

Skala, tärna rotsellerin smått och koka ca 5 minuter i lättsalat vatten. Häll av och låt svalna i durkslag så att allt extra vatten rinner av.

Blanda havrefraiche, majonäs, senap och citronjuice i en skål.

Tärna äpplena smått och häll tillsammans med rotsellerin i skålen.

Hacka valnötterna lätt, häll i och blanda.

Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.

Skölj salladsblad samt druvor och låt rinna av.

Halvera druvorna.

Ta ur kärnorna ur granatäpplet (tips: dela i kvartar och peta ur kärnorna under vatten i en stor skål).

Lägg salladsblad på stort fat. Placera en stor klick Waldorfsallad i varje blads skålning och toppa med halverade druvor och granatäpplekärnor.

Waldorfsalladsbåt med druvor och granatäpplen