Hembakat » Bärmuffins

  • 50 g matfett
  • 1 1/2 dl socker
  • 7,5 g äggersättning
  • 30 ml vatten (2 msk)
  • 1 dl havrefraiche
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 2-3 dl frysta hallon (eller andra bär)
  • 1/2 dl havremjölk
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker väl i en bunke.
  3. Blanda äggersättning och vatten.
  4. Vispa smör och socker tillsätt äggersättningen och havrefraichen, vispa sist i havremjölken.
  5. Rör försiktigt ner mjölblandningen.
  6. Fördela i muffinsformar och lägg på bären.
  7. Grädda i minst 15 minuter. De ska få färg och bli puffiga.