Botten:
- 100 g mald mandel
- 4 dl vetemjöl
- 2 krm salt
- 2 tsk bikarbonat
- 3 dl strösocker
- 1,5 dl mandelmjölk
- 1 dl solrosolja
- 2 dl naturell havregurt.
- Mal mandeln i mandelkvarn. Det är jobbigt men resultatet blir bättre än om man hackar i mixer.
- Blanda alla torra ingredienser i en stor skål.
- Mät upp alla vätskor i ett stort mått och rör om.
- Häll vätskan i skålen med torra ingredienser och blanda väl. Rör med slickepott längs kant och botten för att blanda väl och få med allt.
- Häll i väl smord eller bakpappersklädd lämplig form tex 1 x 24 cm eller 2 x 15.
- Grädda i 175°C 40 – 55 min. Provsticka ska vara torr.
- När kakan svalnat, skär av toppen (ät upp) och dela resten i två bottnar.
Fyllning:
- 100 g vegansk ljus choklad
- 1 burk a 175 g nötkräm
- Smält chokladen försiktigt.
- Rör i nötkrämen lite i taget tills allt smält ihop till en len röra.
- Bred ut hälften av fyllningen på den undre tårtbotten.
- Lägg på den övre tårtbotten och bred ut resten av fyllningen på toppen.
- Gör önskat mönster med tex gaffel.
- Ställ kallt att stelna.
Ganache:
- 200 g 50% vegansk choklad
- 1 dl havregrädde
- Smält chokladen försiktigt.
- Rör i grädden lite i taget tills allt smält ihop till en len röra.
- Ställ övertäckt i rumsvärme att svalna och mogna.
- Täck in tårtans kanter med ganache.
- Om lusten faller på går ganachen bra att spritsa mönster med.