Här är recept både på hur man gräddar i ugn och steker i en stekpanna. Vi har skiftat lite mellan vad som faktiskt blir bäst.Just nu tycker vi nog att en het torr stekpanna, med naan stekt på båda sidor, genererar bättre resultat eftersom ugnar är så olika.
- 1 tsk torrjäst
- 2 tsk strösocker
- 4,5 dl vetemjöl
- en nypa salt
- 0,5 dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
- 1,5 dl vatten, fingervarmt
- 2 msk rapsolja
- Blanda ihop torrjäst, strösocker, vetemjöl och salt i en skål.
- Rör ner yoghurt, vatten och olja. Arbeta ihop till en deg. Är den för klibbig så tillsätt lite extra vetemjöl.
- Täck bunken med en kökshandduk och låt jästa på en varm plats i 40 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader i god tid.
- Dela degen i fyra delar och kavla ut tunt.
- Lägg på plåtar och sätt in högst upp i ugnen. Grädda i 6-7 minuter eller tills de fått fint med färg. Ta en plåt i taget.
- Smält smöret och blanda med vitlök. Pensla bröden med vitlökssmöret. Eller bara smör, eller inget alls. Helt upp till dig. Servera!
Till servering
0,5 dl olja eller smält smör, t ex mjölkfritt ev med
2 vitlöksklyftor, pressade eller finhackade