Huvudrätt » Tempeh spjäll

Dag 1

Tina Tempeh filéerna

Ingredienser
2 st5 literspåsar
2 förpackningarTempeh hel filé
1 dl Olivolja
1/2 dlJapansk soja
1 tskIngefära (pulver)
1 tskKoriander (pulver)
1 tskPaprika (pulver)
1 tskKryddpeppar (pulver)
1 mskRosmarin torkad, lätt mortlad
10 varvSvartpepparkvarnen
  1. Tag fram påsarna och sätt i varandra och sedan i en skål så att de inte välter.
  2. Häll i olivolja och soja.
  3. häll ner alla kryddorna och blanda.
  4. Skär Tempeh filéerna i lagom tunna skivor för att marinera väl och ändå hålla ihop vid ugnsbakning.
  5. Lägg ner i marinaden, förslut båda påsarna väl och med plats nog att flytta runt bitarna vid behov.
  6. Ställ kallt över natten.

Dag 2

  1. Lägg i ugnsfast form och grädda i ugn på 180°C i ca 15 min.
  2. Servera med potatis, brun sås och äppelmos.
Tempehspjäll