Dag 1
Tina Tempeh filéerna
| Ingredienser | |
| 2 st | 5 literspåsar |
| 2 förpackningar | Tempeh hel filé |
| 1 dl | Olivolja |
| 1/2 dl | Japansk soja |
| 1 tsk | Ingefära (pulver) |
| 1 tsk | Koriander (pulver) |
| 1 tsk | Paprika (pulver) |
| 1 tsk | Kryddpeppar (pulver) |
| 1 msk | Rosmarin torkad, lätt mortlad |
| 10 varv | Svartpepparkvarnen |
- Tag fram påsarna och sätt i varandra och sedan i en skål så att de inte välter.
- Häll i olivolja och soja.
- häll ner alla kryddorna och blanda.
- Skär Tempeh filéerna i lagom tunna skivor för att marinera väl och ändå hålla ihop vid ugnsbakning.
- Lägg ner i marinaden, förslut båda påsarna väl och med plats nog att flytta runt bitarna vid behov.
- Ställ kallt över natten.
Dag 2
- Lägg i ugnsfast form och grädda i ugn på 180°C i ca 15 min.
- Servera med potatis, brun sås och äppelmos.
