Huvudrätt » Beandillas

Ingredienser:

  • 1-2 paprikor
  • 1-2 paket svarta bönor
  • 5-7 salladslökar
  • 1-2 burkar majs
  • 3 burkar vita bönor
  • 0,5-1,5 tsk sambal oelek
  • 0,5 – 1 dl olivolja
  • salt och peppar
  • 2 paket tortillabröd, vete, medium (8-pack)
  • Rapsolja
  1. Skölj paprikor, svarta bönor och salladslök.
  2. Rensa paprika och salladslök och skär i rätt små bitar.
  3. Häll tillsammans med de avrunna svarta bönorna i en stor bunke.
  4. Häll i den avrunna majsen och blanda väl.
  5. Skölj de vita bönorna och låt rinna av väl.
  6. Häll de vita bönorna i en mixer.
  7. Tillsätt sambal oelek, halva mängden olivolja samt salt och peppar i mixern.
  8. Mixa. Tillsätt mer olivolja tills det blir en rätt slät, men inte för lös, massa.
  9. Töm mixern i bunken och blanda allt för hand.
  10. Fördela jämnt på 8 av tortillabröden och lägg på de 8 andra. Klappa försiktigt ihop dem.
  11. Stek gyllengula i stekpanna med rätt mycket rapsolja.
  12. Vänd bestämt men försiktigt. (kräver lite träning, tvättade händer och bra stekspadar)
  13. Håll varma i ugnen på 95°C värme, tills alla 8 är stekta.
  14. Servera med klyftad lime eller citron, grönsallad och småtomater.
  15. Skär som pizzabitar och ät Beandillan med händerna.