Huvudrätt » Färsbullar/Pannbiffar

Ingredienser:

  • 1 paket formbar färs (Anamma)
  • 1 dl ströbröd
  • kryddor (t ex: salt, peppar, kryddpeppar, paprika, rosmarin…)
  • 1/2 – 1 dl växtmjölk (t ex havremjölk)
  • 5 gula lökar
  • rapsolja

Gör så här:

  1. Tina färsen.
  2. Häll ströbrödet i en stor bunke.
  3. Blanda i de kryddor du valt.
  4. Rör i mjölken och låt stå i ca 10 min. Ströbrödet ska svälla till en trög gröt (justera mängd efter hand)
  5. Skiva löken tunt och stek i rapsolja, salta. Lägg i skål att servera till.
  6. Blanda färsen med den kryddiga ströbrödsgröten.
  7. Forma bullar eller biffar och stek på medelvärme i rapsolja.

Servera med stekt lök, brun sås och tex kokt potatis.