Ingredienser:
- 1 paket formbar färs (Anamma)
- 1 dl ströbröd
- kryddor (t ex: salt, peppar, kryddpeppar, paprika, rosmarin…)
- 1/2 – 1 dl växtmjölk (t ex havremjölk)
- 5 gula lökar
- rapsolja
Gör så här:
- Tina färsen.
- Häll ströbrödet i en stor bunke.
- Blanda i de kryddor du valt.
- Rör i mjölken och låt stå i ca 10 min. Ströbrödet ska svälla till en trög gröt (justera mängd efter hand)
- Skiva löken tunt och stek i rapsolja, salta. Lägg i skål att servera till.
- Blanda färsen med den kryddiga ströbrödsgröten.
- Forma bullar eller biffar och stek på medelvärme i rapsolja.
Servera med stekt lök, brun sås och tex kokt potatis.
![](https://gurglesnugglers.se/wp-content/uploads/2021/04/Blandad-fars.jpg)
![](https://gurglesnugglers.se/wp-content/uploads/2021/04/Fars-fyra-delar.jpg)
![](https://gurglesnugglers.se/wp-content/uploads/2021/04/Fars-fyra-skalar-o-kryddor.jpg)
![](https://gurglesnugglers.se/wp-content/uploads/2021/04/Farsbiffar.jpg)
![](https://gurglesnugglers.se/wp-content/uploads/2021/04/Gratang-m-fyra-olika-biffar.jpg)
![](https://gurglesnugglers.se/wp-content/uploads/2021/04/Farsbiffar-m-mallorkinsk-gratin.jpg)
![](https://gurglesnugglers.se/wp-content/uploads/2021/04/Andra-bullar.jpg)