Ingredienser:
- 3 gula lökar
- 3 vitlöksklyftor
- rapsolja efter behov
- 2 matskedar tomatpure
- 1 tsk paprikapulver
- 1 paket färs (tex Anamma)
- salt och peppar efter smak
- 1 paket passerade tomater
- ketchup efter smak (0,5 dl?)
- havregrädde (0,5-1 dl)
- oregano
- 1 dl matlagningsvin
Gör så här:
- Finhacka gul lök och vitlök. Fräs först den gula löken i rapsolja i en emaljerad gryta tills den blir genomskinlig, tillsätt den vita löken och låt den fräsa med några minuter.
- Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med några sekunder. Rör i paprikapulvret.
- Häll i färsen, fräs tills färsen stekts grynig, salta och peppra.
- Rör i passerade tomater och ketchup.
- När allt blivit varmt, rör ut med matlagningsvin och havregrädde till önskad tjocklek.
- Smaka av med salt, peppar och oregano. Låt puttra ett tag.
Serveras med pasta.