Huvudrätt » Färssås

Ingredienser:

  • 3 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • rapsolja efter behov
  • 2 matskedar tomatpure
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 paket färs (tex Anamma)
  • salt och peppar efter smak
  • 1 paket passerade tomater
  • ketchup efter smak (0,5 dl?)
  • havregrädde (0,5-1 dl)
  • oregano
  • 1 dl matlagningsvin

Gör så här:

  1. Finhacka gul lök och vitlök. Fräs först den gula löken i rapsolja i en emaljerad gryta tills den blir genomskinlig, tillsätt den vita löken och låt den fräsa med några minuter.
  2. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med några sekunder. Rör i paprikapulvret.
  3. Häll i färsen, fräs tills färsen stekts grynig, salta och peppra.
  4. Rör i passerade tomater och ketchup.
  5. När allt blivit varmt, rör ut med matlagningsvin och havregrädde till önskad tjocklek.
  6. Smaka av med salt, peppar och oregano. Låt puttra ett tag.

Serveras med pasta.