Ingredienser:
- 1 paket Filébitar (t ex Hälsans kök)
- 3-5 Gula lökar
- 0,5 kg morötter
- 1 liten bit ingefära
- 1 msk grönsaksbuljongpulver
- 1 msk tomatpure
- 0,5 dl kokt vatten
- 3-5 dl havregrädde
- efter smak salt, peppar och paprikapulver
- efter behov rapsolja
- Tina filébitarna, klipp eller skär i lagom bitar och stek i rapsolja, smaka av med peppar och salt. Ställ åt sidan.
- Skala lök, ingefära och morötter. Hacka löken och ingefäran. Skär morötterna i rätt små bitar.
- Häll rapsolja i en gryta och svetta löken.
- När löken är blank och genomskinlig tillsätt ingefäran och låt fräsa i ca 20 sekunder.
- Tillsätt paprikapulvret och rör ordentligt.
- Tillsätt tomatpurén och rör ordentligt.
- Tillsätt buljongpulveret och rör ordentligt.
- Häll i det heta vattnet lite i taget och rör ordentligt. Låt puttra 5 minuter.
- Häll i morotsbitarna och havregrädden, blanda väl och rör i botten.
- Salta och peppra.
- Låt koka i ca 10 minuter, känn efter på morötterna när de börjar bli färdiga.
- När morötterna är färdiga, häll i filébitarna, rör runt och servera med t ex Gnocchi.
Är också gott att äta med kokt potatis, potatismos, ris, pasta etc.