Huvudrätt » Filé och morotsgryta

fileomorotsgrytamgnocci
File o morotsgryta m Gnocchi

Ingredienser:

  • 1 paket Filébitar (t ex Hälsans kök)
  • 3-5 Gula lökar
  • 0,5 kg morötter
  • 1 liten bit ingefära
  • 1 msk grönsaksbuljongpulver
  • 1 msk tomatpure
  • 0,5 dl kokt vatten
  • 3-5 dl havregrädde
  • efter smak salt, peppar och paprikapulver
  • efter behov rapsolja
  1. Tina filébitarna, klipp eller skär i lagom bitar och stek i rapsolja, smaka av med peppar och salt. Ställ åt sidan.
  2. Skala lök, ingefära och morötter. Hacka löken och ingefäran. Skär morötterna i rätt små bitar.
  3. Häll rapsolja i en gryta och svetta löken.
  4. När löken är blank och genomskinlig tillsätt ingefäran och låt fräsa i ca 20 sekunder.
  5. Tillsätt paprikapulvret och rör ordentligt.
  6. Tillsätt tomatpurén och rör ordentligt.
  7. Tillsätt buljongpulveret och rör ordentligt.
  8. Häll i det heta vattnet lite i taget och rör ordentligt. Låt puttra 5 minuter.
  9. Häll i morotsbitarna och havregrädden, blanda väl och rör i botten.
  10. Salta och peppra.
  11. Låt koka i ca 10 minuter, känn efter på morötterna när de börjar bli färdiga.
  12. När morötterna är färdiga, häll i filébitarna, rör runt och servera med t ex Gnocchi.

Är också gott att äta med kokt potatis, potatismos, ris, pasta etc.

File o morotsgryta m potatismos
Quinoa o Filégryta