Halvfabrikat är toppen när man vill lägga tid på annat. Jag har några favoriter som återkommer ofta. Färdiga grönsaksbullar är en av dem. Dessa kommer från Coop och är Änglamarks ekologiska Grönsaksbullar. Bara att hälla i en form och värma i ugnen.
Till det serverar jag mos. Oftast är det potatis, men ibland varieras smaken med andra rotfrukter som får koka med och mosas, tex morötter, rotselleri eller jordärtskockor.
- Skala potatisen (och valfri rotfrukt), skär i lagom bitar så alla blir genomkokta samtidigt.
- Koka i saltat vatten tills potatisstickan går igenom bra. Häll av vattnet.
- Krydda med salt och mald muskotnöt.
- Häll på god olivolja.
- Mosa med pottisstöt. Häll på valfri växtbaserad mjölk (tex havre eller mandel) tills konsistensen blir lagom fast/lös. För luftigare mos kan man sedan vispa med elvisp.
Sås vill man ju ha till antingen brun sås eller mandelsås.