Lunchen idag blev ett experiment och kommentaren ”-Det här kan du väl göra igen!” gjorde mig mycket glad.
- 1 gul lök
- 2 spetspaprikor
- rapsolja
- 2 paket a 200 g tempeh naturell, tärnad (Yi-pin)
- 1 1/2 paket (3 dl) imat fraiche (Oatly)
- 2 msk tomatpure
- 1 dl ajvar relish
- Salt och peppar
- 3 dl fullkornsris
- 1 kg gulbetor
- 1 paket frysta sojabönor
- Skölj riset väl, koka med rikligt med vatten och salta när det kokat upp.
- Skala gulbetorna, dela i jämna bitar koka i rikligt med vatten och salta när det kokat upp häll ner sojabönorna de sista 2 minuterna.
- Häll rapsolja i en gryta så att det täcker botten.
- Hacka löken och svetta den i grytan.
- Strimla spetspaprikan och häll i grytan när löken är genomskinlig, låt steka några minuter, salta och peppra.
- Häll i tomatpure och ajvar relish. Låt puttra ett par minuter.
- Tillsätt imat fraiche, salta och peppra och låt puttra ytterligare några minuter.
- Häll rapsolja i en stekpanna och stek tempehtärningarna försiktigt, salta och peppra.
- Koka upp vatten i vattenkokare.
- Häll av vattnet från riset och skölj riset med det heta vattnet.
- Häll av vattnet från gulbetorna och sojabönorna.
- Blanda ner tempehtärningarna i grytan med paprika.
- Smaka av! Krydda mer om det behövs. Servera!