Huvudrätt » Man tager om man så hava – gryta

Lunchen idag blev ett experiment och kommentaren ”-Det här kan du väl göra igen!” gjorde mig mycket glad.

  • 1 gul lök
  • 2 spetspaprikor
  • rapsolja
  • 2 paket a 200 g tempeh naturell, tärnad (Yi-pin)
  • 1 1/2 paket (3 dl) imat fraiche (Oatly)
  • 2 msk tomatpure
  • 1 dl ajvar relish
  • Salt och peppar
  • 3 dl fullkornsris
  • 1 kg gulbetor
  • 1 paket frysta sojabönor
  1. Skölj riset väl, koka med rikligt med vatten och salta när det kokat upp.
  2. Skala gulbetorna, dela i jämna bitar koka i rikligt med vatten och salta när det kokat upp häll ner sojabönorna de sista 2 minuterna.
  3. Häll rapsolja i en gryta så att det täcker botten.
  4. Hacka löken och svetta den i grytan.
  5. Strimla spetspaprikan och häll i grytan när löken är genomskinlig, låt steka några minuter, salta och peppra.
  6. Häll i tomatpure och ajvar relish. Låt puttra ett par minuter.
  7. Tillsätt imat fraiche, salta och peppra och låt puttra ytterligare några minuter.
  8. Häll rapsolja i en stekpanna och stek tempehtärningarna försiktigt, salta och peppra.
  9. Koka upp vatten i vattenkokare.
  10. Häll av vattnet från riset och skölj riset med det heta vattnet.
  11. Häll av vattnet från gulbetorna och sojabönorna.
  12. Blanda ner tempehtärningarna i grytan med paprika.
  13. Smaka av! Krydda mer om det behövs. Servera!