Huvudrätt » Pumpa Tikka Masala

Vi fick två stora Hokkaidopumpor av våra snälla grannar strax innan Halloween och började experimentera… detta är favoriten just nu. (Med gaffelstora bitar menar jag att de ska gå lätt att äta med gaffel och inte behöva skäras på tallriken.)

  • 3 st skalade och klyftade gula lökar
  • 600 g pumpa, urkärnad, skalad och tärnad (gaffelstora bitar)
  • 600 g potatis, skalad och tärnad (lite mindre än pumpabitarna)
  • 600 g zucchini, skivad, saltad och skuren i gaffelstora bitar.
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk curry
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 msk grönsaksbuljongpulver
  • 2 dl kokande vatten
  • 500 g krossade eller passerade tomater
  • 400 g kokosmjölk
  • salt och peppar efter smak
  • 250 g halverade körsbärstomater
  • 1 dl hackade jordnötter
  • hackad persilja eller koriander att strö på
  1. Häll rapsoljan i en stor gryta och stek löken försiktigt genomskinlig.
  2. Tillsätt alla torra kryddor och fräs i 20 sekunder.
  3. Rör ut buljongpulvret i kryddblandningen och späd ut med det kokande vattnet.
  4. Häll i pumpan, potatisen och krossade/passerade tomater. Låt detta bli varmt.
  5. Häll bort ev vätska från zucchinibitarna och tillsätt i grytan tillsammans med kokosmjölken.
  6. Salta och peppra, låt koka tills potatis och pumpa känns genomkokta med potatissticka.
  7. Tillsätt halverade körsbärstomater, låt allt bli varmt.
  8. Servera med jordnötter och hackat kryddgrönt.

Kan vara gott med bröd till, tex naan.

Gillar man stark mat passar finhackad chilli att strö över.