Ingredienser:
- rapsolja efter behov
- 1 tunnt skivad purjolök
- 4 fint hackade vitlöksklyftor
- 1 förpackning tunt skivad Oumpf
- 1 bit fint hackad ingefära
- 2 msk tomatpure
- 2 msk grönskaspuljongpulver
- 1/2 – 1 dl japansk soya
- 2 msk sesamolja
- 2 msk sesamfrön
- Häll rapsoljan i en gryta och fräs purjolöken tills den är glansig och mjuk.
- Låt vitlök och ingefära fräsa med ett litet tag.
- Tillsätt tomatpure och buljongpulver rör runt och tillsätt vattnet. Rör och låt puttra.
- Häll i Japansk soja, sesamolja och sesamfrön, rör runt och låt puttra till det tjocknar lite.
- Tillsätt Oumpf och låt bli varm.
- Servera med ris, krispig sallad och baguetter.