Huvudrätt » Yakuniku liknande

Ingredienser:

  • rapsolja efter behov
  • 1 tunnt skivad purjolök
  • 4 fint hackade vitlöksklyftor
  • 1 förpackning tunt skivad Oumpf
  • 1 bit fint hackad ingefära
  • 2 msk tomatpure
  • 2 msk grönskaspuljongpulver
  • 1/2 – 1 dl japansk soya
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk sesamfrön
  1. Häll rapsoljan i en gryta och fräs purjolöken tills den är glansig och mjuk.
  2. Låt vitlök och ingefära fräsa med ett litet tag.
  3. Tillsätt tomatpure och buljongpulver rör runt och tillsätt vattnet. Rör och låt puttra.
  4. Häll i Japansk soja, sesamolja och sesamfrön, rör runt och låt puttra till det tjocknar lite.
  5. Tillsätt Oumpf och låt bli varm.
  6. Servera med ris, krispig sallad och baguetter.