Röra / Sås / Annat » Brun sås

Inspirerad av Cissis syster Sussis goda sås.

  • Häll matfett (tex rapsolja) så det täcker botten i en såskastrull. Ha såsvispen redo.
  • Smula i en halv buljongtärning eller en halv matsked buljongpulver.
  • Ha havregrädden redo och värm försiktigt tills det puttrar (akta, det bränns lätt), häll i havregrädde, lite i taget.
  • Häll i 1 tsk var av:
    • soya (gärna japansk)
    • balsamvinäger (annan vinäger går också bra)
    • sirap (gärna lönnsirap)
  • Smaka av och tillsätt mer tills balansen och smaken blir bra.
  • Krydda med tex paprikapulver och annat som faller dig i smaken.
  • Låt puttra i ca 10 minuter. Rör ordentligt i botten och tillsätt mer grädde om det behövs.
Brun sås
Brun sås