Röra / Sås / Annat » Masserad Svartkål

Gott matigt tillbehör. Går lika bra med grönkål. Se bilder nedanför.

  • 1 paket svartkål 200 g
  • 1/2 ekologisk citron
  • 2 msk fin olivolja
  • salt
  1. Tvätta händerna noggrant!
  2. Skölj citronen och svartkålen noggrant och låt rinna av.
  3. Använd zestjärn för att riva skalet av halva citronen, rakt ner i en stor skål.
  4. Skär av den zestade citronhalvan och pressa saften ur den, över skalstrimlorna.
  5. Häll i ungefär lika mycket olivolja som det är citronsaft (max 2 msk).
  6. Salta försiktigt och blanda.
  7. Skaka vattnet av svartkålen och riv av bladdelarna, från den hårda mittdelen (som slängs). Lägg bladdelarna i skålen när de är lagom stora.
  8. Krama båda händerna i kålen och massera kålen tills den känns lagom mjuk.
  9. Smaklig måltid!
  10. (Kan vara bra att fördela på portionsskålar, så det inte blir orättvis fördelning.)