Röra / Sås / Annat » Skagenröra

Skagenröra
Ingredienser till Röran
1 krukaDill eller en stor näve dill på lösvikt
1/2Purjolök
1-2 dlMajonäs
1/2 -1 dlNaturell havregurt eller havre fraiche
1 burkTångrom
1 paket (400g)Tofu, fast naturell
1 tskItaliensk salladskrydda
1 krmPaprikapulver
Efter tycke och smak:Svartpeppar och salt
2-3 stSnett skurna selleristjälkar (för tuggmotstånd)(ser ut som små gröna räkor)
  1. Skölj dillen, (stjälksellerin) och purjolöken noga och lägg att rinna av.
  2. Rensa av vipporna från dillen och klipp i en stor skål.
  3. Halvera purjolöken längs med och skär tvärs över i tunna skivor. Lägg i skålen.
  4. (Slanta på snedden stjälksellerin och lägg i skålen).
  5. Blanda majonäs i dillen,(sellerin) och purjolöken tills det binder ihop (se bild ovan).
  6. Tryck försiktigt ut vätska ur Tofun. Tärna eller smula i lagom bitar och lägg i skålen.
  7. Blanda i tångrommen, resten av majonäsen och havregurt/havrefraiche tills röran får lagom konsistens.
  8. Tillsätt Italiensk salladskrydda och paprikapulver.
  9. Smaka av med salt och peppar.