- 3 msk rapsolja
- 2 gula lökar
- Salt
- 2 msk buljongpulver
- 5 dl kokande vatten
- 2 paket djupfryst sparris
- 7-8 dl havregrädde
- Häll rikligt med rapsolja i en stor kastrull.
- Hacka löken och och stek försiktigt tills genomskinlig.
- Salta löken.
- Rör ner buljongpulvret och häll över det kokande vattnet. Rör tills alla klumpar är upplösta.
- Slanta stjälkarna på sparrisen, häll dem i kastrullen men spara topparna som läggs i en liten kastrull med kallt vatten och ställs åt sidan.
- Låt den stora kastrullen koka i minst 10 minuter, stjälkbitarna ändrar färg och lukt efter ett tag.
- Tag den stora kastrullen av spisen och mixa soppan slät med en stavmixer.
- Sätt den stora kastrullen på spisen igen och häll i grädden. Värm tills lagom varm och smaka av med salt och eventuellt försiktigt med peppar.
- Koka upp sparristopparna och garnera sopptallrikarna med dem.